Linssoppa med svamp

10 g torkad rödgul trumpetsvamp
3 schalottenlökar
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller olja
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl röda linser
400 g krossade tomater
1 msk paprikapulver
Saft av ½citron
Salt och peppar

Topping : Mozarella i bitar

Gör så här:

  • Smula den torkade svampen om du inte vill ha stora bitar.
  • Låt svampen ligga i vatten 15 min. Häll av vattnet eller spara en del till att späda soppan med.
  • Hacka lök, purjolök, och vitlök och fräs med smör eller olja.
  • Tillsätt vattnet tillsammans med linser och krossade tomater.
  • Koka i 10 – 15 minuter.

Smaksätt med 1 msk paprikapulver, saft från en halv citron, salt och peppar.
Riv eller skär mozarella i mindre bitar till topping vid servering.