Kycklingrulle med svampcrème (rödgul trumpetsvamp)
Ingredienser:
600 – 700 g Kycklinginnerfilé
1 paket bacon
150 g riven ost
25 g smör
Svampcrème
15 g torkad rödgul trumpetsvamp alt.150 g färsk
2 schalottenlökar, hackad
25 g smör
100 g färskost
1 vitlöksklyfta, fint hackad
Sås
1 burk kokosmjölk
1 msk kycklingfond alt. Sky från de brynta filéerna
1 msk maizena
10 st hackade soltorkade tomater
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Bryn filéerna lite snabbt i smör eller olja.
Börja med svampcrèmen.
Blötlägg den torkade svampen c:a 15 min. Häll bort vattnet
Fräs svamp och lök i smöret
Låt svalna. Tillsätt färskost och kör i mixer.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp
Placera baconskivorna i en ugnssäker form så att de bildar en ”matta”.
Lägg på filéerna. Bred svampcrèmen på och strö sedan över den rivna osten.
Rulla ihop som en rulltårta. Häll såsen runt kycklingrullen.
Gratinera i 225 grader 30 minuter (tills innertemperaturen är 73 grader).
Servera med ris eller pasta och en sallad.