Linssoppa med svamp
10 g torkad rödgul trumpetsvamp
3 schalottenlökar
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller olja
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl röda linser
400 g krossade tomater
1 msk paprikapulver
Saft av ½citron
Salt och peppar
Topping : Mozarella i bitar
Gör så här:
- Smula den torkade svampen om du inte vill ha stora bitar.
- Låt svampen ligga i vatten 15 min. Häll av vattnet eller spara en del till att späda soppan med.
- Hacka lök, purjolök, och vitlök och fräs med smör eller olja.
- Tillsätt vattnet tillsammans med linser och krossade tomater.
- Koka i 10 – 15 minuter.
Smaksätt med 1 msk paprikapulver, saft från en halv citron, salt och peppar.
Riv eller skär mozarella i mindre bitar till topping vid servering.