Projektbeskrivning

Krämig skogsvampssoppa

Ingredienser:

Skogssvamp 15 g, rotselleri, buljong (salt, rissirap, palsternacka, lök, purjolök, morot, pumpa, kryddor (bla vitlök, persilja, libbsticka, fänkål), solrosolja), gräslök, lökpulver, majsstärkelse.

Kan innehålla spår av mjölk, selleri, ägg och senap.

15 gram torkad skogssvamp (tegel-/tallsopp, fårticka, karljohan) motsvarar ca 150 gram färsk svamp. Plockad i Norrland.

Torr bas för Krämig skogsvampssoppa, 3 – 4 port.
Tillsätt grädde/crème fraiche
Tillagning:

Häll påsens innehåll i en kastrull och tillsätt 7,5 dl vatten. Låt dra i minst 10 min. Koka upp under omrörning. Sjud under lock i 15 – 20 min. Mixa soppan slät. Tillsätt 1 dl grädde och 0,5 dl crème fraiche. Koka upp, sjud ytterligare 5 min.

Vikt: nettovikt 31 gram

Pris: 69 kr