Soppa – Goliatmusseron

Ingredienser:

Svamp (goliatmusseron) 15 g, persilada (salt, vitlök, persilja), buljong, (salt, rissirap, palsternacka, lök, purjolök, morot, pumpa, kryddor (bla vitlök, persilja, libbsticka, fänkål), solrosolja), morötter.

Kan innehålla spår av mjölk, selleri, ägg och senap.

15 gram torkad goliatmuseron motsvarar ca 150 gram färsk svamp. Plockad i Norrland.

Torr bas för Soppa av Goliatsmusseron, 3 – 4 port.
Tillsätt crème fraiche eller cocosmjölk
Tillagning:

Häll påsens innehåll i en kastrull och tillsätt 7,5 dl vatten. Låt dra i minst 10 min. Koka upp under omrörning. Sjud under lock i 15 – 20 min. Mixa soppan slät. Tillsätt 2,5 dl crème fraiche eller cocosmjölk och koka upp. Cocosmjölken ger soppan en mer asiatisk smak, dessutom passar den de som har mjölkallergi.

Vikt: Nettovikt 34 gram

Pris: 69 kr