Ingredienser
4 portioner

4 st rödingsfiléer, skall rimmas i 45 minuter
1 dl salt
1 l vatten
40 gr torkad rimskivling, blötlägg i ett par timmar
4 st schalottenlökar, finhackade
2 msk smör
8 st brödskivor
rivet skal från en citron
rapsolja
salt
nymald svartpeppar

Serveringstips: pressad kokt potatis och sallad

Gör så här:

Rör ut saltet i vattnet. Lägg i rödingsfiléerna, ställ kallt i 45 minuter
Hacka svampen. Fräs lök och svamp
Smula brödet, använd gärna en matberedare
Blanda lök-och svampblandningen med brödet och det rivna citronskalet
Tag upp och torka av rödingsfiléerna
Häll rapsolja i en ugnsform. Lägg i fisken med skinnsidan neråt
Bred svampblandningen över
Gratinera i 180 graders ugn i 8 minuter